Alla inlägg den 7 juli 2011

Av Ego Dog's - 7 juli 2011 17:22

Sixten växer så det knakar och då han tog 12 veckorssprutan vägde han nästan 5 kilo, jag skulle tro att han har gått upp ytterligare ca ett halvkilo sedan dess så det börjar bli tungt att bära omkring på honom. Han är väldigt glad och charmig men med ett riktigt humör så han talar minsann om om något inte passar. Vi har börjat träna på att man inte måste hälsa på alla man träffar och det går riktigt bra, tur att han är mattokig. Det svåraste är barn som man bara MÅSTE hälsa på,

Sitt, ligg och inte rusa ut genom dörren så fort den öppnas börjar vara ganska befäst. Att sitta kvar är däremot tråkigt, har man satt sig ska man ha godis NU! Vi har varit på klubben i två dagar då jag var funktionär under en rallylydnadstävling och Sixten skötte sig exemplariskt. Sov snällt i sin bur inne på kontoret, att däremot sova i bur ute går inte alls för sig och det var först i tisdags som han till sist gav upp och la sig att sova då jag körde agility med Eskil. Det känns som att det är ganska viktigt att han lär sig slappna av i bur ute eftersom jag tränar ganska mycket med Eskil och vi kommer att vara runt en hel del. Sixten har också fått prova på tunnlar och balanshinder, det gick jättebra och allra roligast var att springa fram och tillbaka i den böjda tunneln.

Vi har också stadstränat en hel del, det enda som varit läskigt var en man som spelade dragspel så honom skällde vi ut ordentligt. När man varit på stan blir man så trött att man tom kan sova i cykelkorgen.

 


Sixten har också provat på att åka i lådan bak på vespan och det var inte alls något märkvärdigt tyckte Sixten. Han satt där så lugn med vinden fläktandes i öronen. Eskil och Sixten kommer bättre och bättre överens och busar en hel del. Tyvärr klarar jag inte av att fota två svarta hundar som busar men jag bifogar lite andra bilder i stället:          



Av Ego Dog's - 7 juli 2011 08:28

Måste bara få säga att Silver är en helt underbar och den bästa grabben! :)

Mycket av både humor och humör finns det gott om.


Igår var vi iväg på en liten utflykt.. Jag och en vän Madde med hundarna, Silver, Wilma och en finsklapphund och Maddes hund Schäfer Rottis.  Vi tog en promenad till sjön med picknick korgen. Passade på att träna Silver oxå..  Knöt upp de andra hundarna och släppte honom, han fick inte springa till de andra och det gick jätte bra! Sitt Stanna kvar... Nu kan jag nästan nästan gå ett varv runt honom... precis bakom honom som är lite knepigt men även det har funkat någon gång oxå!  Efter att han hade varit lös och fått tränat och sprungit runt och badat lite fick han vara uppbunten oxå... medans en av de andra badade och det var inte kul alls tyckte han! Bara fortsätta träna han ska kunna sitta fast å vara tyst och vänta på sin tur!! :)


Silvers bästa vän är Koala! En av Emmas pumitikar.  Dom leker jätte fin tillsammans!


Ovido - Quiz & Flashcards